Kakaový koláč - recept na kakaový závin

INGREDIENCIE: 800 g múka hladká,500 ml mlieko, 50 g droždie (1 kocka, 100 ml olej ,5 pl cukor kryštálový, 1 št soľ PLNKA: kakao holandské, hnedý cukor,mletá škorica , margarin (rozpustený) POSTUP: Kvások: do 100 ml vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme 1 polievkovú lyžicu cukru, dôkladne premiešame a necháme vykysnúť. Múku preosejeme a pridáme 400 ml teplého mlieka, 4 lyžice cukru, trochu soli, olej a kvások. Dôkladne vypracujeme cesto a na teplom mieste necháme cca. 40 minút zdvojnásobiť cesto. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske nakrájame na štyri kusy a každý kus vyvaľkáme na 2-3 mm tenké obdlžníky. Natrieme rozpusteným margarínom a posypeme kakaovým práškom, hnedým cukrom a mletou škoricou, cesto zrolujeme , natrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre pri 160 - 180 ° C dozlatista.

http://www.akosatorobi.sk/video/4308/kakaovy-kolac-recept-na-kakaovy-zavin