Kváskový chlieb - ako upiecť kváskový chlieb - recept na pšenično žitný chlieb

Domáci pšenično žitný chlieb s kváskom si môžete upiecť doma aj vy. Na prípravu budete potrebovať: 50g žitný kvások, 150g žitná chlebová múka, 150g vody. Ďalej potrebujete: 500g pšeničnej hladkej chlebovej múky (Penam), 12 g soli, 4 g kmínu, cca 200-300 g vody, + múku na domiesenie cesta. Pečieme na 250 stupňov v vyhriatej rúre 5-10 minút, potom na chvíľu rúru pootvoríme a pečieme ďalej na teplote cca 200 stupňov 20-30 minút. Ako založiť kvások si môžete pozrieť v ďalšom videu.

http://www.akosatorobi.sk/video/4450/kvaskovy-chlieb-ako-upiect-kvaskovy-chlieb-recept-na-psenicno-zitny-chlieb