Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Jahodovo-rebarborová výživa

napísal/a , počet videní: 140

Skúste využiť šťavnaté plody inak a vsaďte na zamatovú desiatu. Ľahká desiata plná vitamínov vás jemne pohladí na tele i na duši. Keď naviac k zrelému ovociu pridáte pár lyžíc jogurtu, ktorý zrel v tégliku (napr. Hollandia), vykúzlite dezert, ktorým oslníte i skúsenú babičku.

Potrebujeme
300 g jahôd
200 grebarbory
2 lyžicecukru
1 dclvody
250 gGazdovský jogurt Hollandia
3 porcií 20 minút prípravy

Postup

Najprv si očistíme ovocie. Jahody zbavíme stopiek, rebarboru olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do hrnca.

Pridáme vodu s cukrom a pomaly varíme (cca 10 – 15 minút) do zmäknutia. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu výživy. Necháme vychladnúť a presunieme do chladničky. Nakoniec výživu rozdelíme do pohárov, navrch pridáme jogurt (tí, ktorí majú maškrtný jazyk, si ho môžu dosladiť) a ozdobíme praženými ovsenými vločkami, kúskami jahôd, rebarbory a lístkami mäty. Výživu si najlepšie vychutnáte vychladenú.




Komentáre