Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Jahodové kolieska s citrónovou polevou

napísal/a , počet videní: 695

Potrebujeme
300 ghladkej múky
80 gpráškového cukru
1 ksvanilkového cukru
220 gmasla
1 vajce
1 lyžičkakôry z citróna
štipka soli
2 lyžicecitrónovej šťavy
2 lyžicevody
120 gExtra Jamu jahoda Hamé Sweet
ozdoby na posypanie
200 gpráškového cukru

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Zapracujte vajíčko, potom pridajte hladkú múku, nastrúhanú citrónovú kôru a malú štipku soli. Hmotu prepracujte na jemné hladké cesto. Uhlaďte do bochníku, zabaľte do fólie na potraviny a dajte zhruba na pol hodiny do chladničky, aby cesto trochu stuhlo.

Vychladené cesto vyvaľkajte na plát hrubý 2-3 mm a vykrajujte kolieska. Opatrne ich presuňte na plech vyložený papierom na pečenie - najlepšie to ide ostrým nožom. Medzi kúskami pečiva nemusíte nechávať veľké rozostupy, pretože pečením sa nezväčšia. Vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte 8 minút dozlatista.

Upečené kolieska nechajte vychladnúť a potom ich zlepujte jahodovým extra jamom.

Na polevu zmiešajte v miske vodu a citrónovú šťavu. Cukor preosejte, aby ste sa zbavili hrudiek. Postupne ho prisypávajte do misky a trite metličkou až kým poleva nezíska hustú a zároveň tekutú konzistenciu. Ak je príliš hustá, pridajte trochu citrónovej šťavy.

Hotovou polevou ihneď potierajte zlepené kolieska, prípadne posypte ich ozdobami. Nechajte odpočívať do druhého dňa, aby poleva dobre zaschla.



TIP! Lesklá citrónová poleva je sama o sebe pekná, no cukrovinky môžete pokojne nechať aj bez zdobenia.




Komentáre