Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Domáce zemiakové lokše

napísal/a , počet videní: 10417

Ak mate chuť na domáce zemiakové lokše tu je jednoduchy recept - surovin netreba veľa a za krátku chviľu si na lokšiach môžte pochutnávať. Lokše sa dajú jesť samotne, ale sú aj výborna príloha k mäsu a kapuste. My ich máme radi s kačicou a červenou kapustou.

Potrebujeme
500 gzemiaky
1 hrnčekhladka muka (180g)
1 ksvajce
soľ,maslo
8 porcií 10 minút prípravy 15 minút varenia / pečenia

Postup

Umyté zemiaky si uvaríme v celku (spolu so šupkou). Keď vychladnu ošupeme ich a prepasirujeme na jemnu sypku kašu.

Pridame vajce, muku, trocha soli a vymiešame na hladke cesto. Z cesta postupne odkrojime menšie kusky a tie rozvaľakame do tvaru palacinky.

Lokše potom pečieme nasucho na platni z oboch stran. Kym su teple potrieme ich maslom (môžme aj masťou)




Komentáre