Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

napísal/a , počet videní: 659

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Potrebujeme
500 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 gšampiňónov „Naše BIO“
100 gbalkánsky syr „Naše BIO“
1 kscibuľa „Naše BIO“
1 lyžicaolivového oleja „Billa Premium extra virgin“
1 lyžicamasla
čerstvý tymián a rozmarín
4 porcií 20 minút varenia / pečenia

Postup

Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.

Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.

Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.




Komentáre