Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Biskupský chlebíček

napísal/a , počet videní: 1052

Bohaté žĺtkové cesto s kúskami hrozienok a kandizovaného ovocia, navrchu vrstva čokoládovej polevy. To je slávnostný dezert zvaný biskupský chlebíček, ktorému patrí čestné miesto na vianočnom stole.

Potrebujeme
150 gpolohrubá múka
70 gpráškový cukor
100 gmaslo
4 ksvajce
kôra z polovice pomaranča
kôra z polovice citróna
1 ksvanilkový cukor
1/2 ksprášok do pečiva
čokoládová poleva na ozdobu
1 ksOvocný chlebíček od Hamé
11 porcií 20 minút prípravy 40 minút varenia / pečenia

Postup

Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

V mise vyšľaháme zmäknuté maslo do penista. Potom pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú a pomarančovú kôru a vymiešame.

Do misky nasypeme rozdrobený ovocný chlebíček. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zapracujte bielkový sneh.

Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme 40 minút.

Upečený chlebíček necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme ho a povrch natrieme čokoládovou polevou. Nakrájame na plátky hrubé 1 centimeter a podávame.




Komentáre