Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Tvaroho - hruškový kysnutý koláč

napísal/a , počet videní: 1164

Ak premýšľate čo upiecť na víkend tvaroho - hruškový kysnutý koláč je výborný tip. Trvá to trocha dlhšie, ale stojí to zato. Určite vyskúšajte.

Potrebujeme
2 hrnček mlieko (500ml)
2 hrnčekhladká múka (360g)
1 hrnčektvaroh (220g)
350 ghrušky (kompot)
200 gmaslo
40 gdroždie
7 ksvajcia
1 balenievanilkovy puding (praškovy)
1/2 hrnčekcukor (110g)
soľ,praškovy cukor
20 porcií 60 minút prípravy 20 minút varenia / pečenia

Postup

Do misky dáme múku, v strede si spravíme jamku do ktorej nadrobíme droždie. Približne jeden hrnček mlieka zohrejeme a zalejeme nim droždie. Zmes spolu dobre premiešame a necháme odýchnuť na teplom mieste.

Asi po 15 minútach pridáme do cesta 2 vajcia a 1 žltok, pol masla, pol cukru a dobre premiešame. Vytvarujeme do gule , prikryjeme utierkou a necháme kysnúť kým cesto zdvojnásobí svoj objem (asi 20 minut)

Hrušky umyjeme a nakrájame na plátky. Puding zmiešame s 1 hrnčekom vlažného mlieka, pridáme trocha cukru,pol masla a spolu zmiešame

Žltka z 5 vajec zmiešame s tvarohom . Bielka vyšľahame na sneh a jemne vmiešame do zmesi . Tuto potom zmiešame zo zmesou pudingu a hrušiek. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu na pečenie. Na spodok plechu dáme papier na pečenie, potom cesto a na vrch nanesieme pripravenu zmes. V rúre pečieme asi 20 minút




Komentáre